Eddy Planckaert verrast kijkers: “aan de VRT gevraagd om te stoppen”

0
Eddy Planckaert verrast kijkers: “aan de VRT gevraagd om te stoppen”
Foto: Isopix

Dit weekend gaat het nieuwe wielerseizoen écht van start met de Omloop Het Nieuwsblad. Maar voor de kijker verandert er best wel veel. Zoals aangekondigd is Michel Wuyts niet meer van de partij na zijn gedwongen pensioen, maar ook bij de analisten vinden er wijzigingen plaats.

Zo heeft Eddy Planckaert aan de VRT gevraagd om hem te vervangen als analist bij de voor- en nabeschouwing van de klassiekers.

“Ik heb zelf gevraagd om een pauze in te lassen”, vertelt Eddy Planckaert in Het Nieuwsblad. “Een beetje plaats maken voor de jeugd. Elk zijn beurt is niet te veel, nietwaar?”

Karl Vannieuwkerke zal aan de interview- en analysetafel dan weer vervangen worden door Maarten Vangramberen die zal worden bijgestaan door journaliste Marijn de Vries en wielrenner Bert De Backer als vaste analisten. Karl Vannieuwkerke zelf neemt de plaats in van Michel Wuyts in de commentaarcabine.

Waar Eddy Planckaert níet mee zal stoppen is met de renovatie van ‘Chateau Planckaert’ waarvan onlangs het nieuwste seizoen van start ging op één.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven