Leen Dendievel vond troost in akelig moment: “ik zag hoe mijn grootmoeder stierf”

0
Leen Dendievel vond troost in akelig moment: “ik zag hoe mijn grootmoeder stierf”
Foto: Photo News

Leen Dendievel worstelde lange tijd met zware paniekaanvallen. De voormalige Thuis-actrice schreef er met ‘Asem’ zelfs een boek over.

“De eerste keer begon ik ’s nachts plots te zweten en bonkte mijn hart hevig. Ik dacht dat ik een hartaanval kreeg”, getuigt Leen in Humo over dat eerste akelige moment. “Een paar dagen later overviel het mij opnieuw, die keer in de zetel. Ik dacht: alweer? Er móét iets mis zijn met mij.”

Leen Dendievel trok naar het ziekenhuis en daar viel het verdicht: ‘u hyperventileert’. Maar die diagnose hielp haar weinig vooruit. Integendeel, de angstaanvallen werden alsmaar heviger…

“Ik dacht elke dag dat ik zou doodgaan. Ik ben daar naar een dokter geweest en die sprak de verlossende woorden: ‘U hebt angstaanvallen.’ Ik heb toen besloten dat ik die mijn leven niet ging laten bepalen. Ik ben erover gaan schrijven en dat heeft me enorm geholpen”, onthult Leen Dendievel.

De actrice geeft toe dat ze altijd al bang is geweest voor de dood, maar dat is door een droevige gebeurtenis alsnog gebeterd…

“Ik ben wel altijd bang geweest voor de dood, maar dat is verbeterd sinds mijn grootmoeder gestorven is. Ik was bij haar toen ze haar laatste adem uitblies en dat heeft mij gerustgesteld. Toen ik haar zag sterven, dacht ik: het is zo simpel. Vreemd genoeg heeft dat geholpen”, getuigt Leen Dendievel in Humo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven