Wim De Vilder: ‘Onmiddellijk een lading scheldtirades’

248
Foto: VRT

‘Het Journaal’ is één van de meest belangrijke bronnen van informatie. Bijna iedere avond stemmen meer dan één miljoen mensen op ‘Het Journaal’ af, dat cijfer liep tijdens de coronacrisis meermaals op. De nieuwsuitzendingen van de openbare omroep werden dan ook geapprecieerd door de kijkers. “In de periode van de eerste lockdown liep mijn mailbox elke dag vol met felicitaties: ‘Dank u om ons zo helder te informeren, dank u om ons zo goed te beschermen!’ Dat had ik, in de ruim twintig jaar dat ik op deze stoel zit, nog nooit meegemaakt”, vertelt nieuwsanker Wim De Vilder deze week in het weekblad Humo. “Je merkte dat je als journalist en met het journaal echt een verschil kunt maken. Natuurlijk, in die eerste fase waren de mensen van ons afhankelijk om te weten waar het gevaar school, hoe ze konden overleven, hoe ze het leven in quarantaine moesten organiseren”, reageert het nieuwsanker.

Maar tijden veranderen, dat heeft Wim De Vilder helaas zelf ook mogen ondervinden. “Bij de tweede lockdown na de zomer is dat omgeslagen. Nu is mijn mailbox een weerspiegeling van de polarisering tussen de voorstanders van strenge maatregelen en de versoepelaars. Als ik op Twitter aankondig dat deze of gene politicus ’s avonds bij mij in de studio zal zitten, krijg ik onmiddellijk een lading scheldtirades. Van links of van rechts, afhankelijk van wie de politicus in kwestie is. Het verschil is ongelofelijk”, besluit hij in Humo.

In het weekblad leest u deze week een dubbelinterview tussen Hanne Symoens van VTM en Wim De Vilder.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be