Ook Francesca Vanthielen kreeg ongewenste opmerkingen: “de televisiewereld was een mannencultuur”

0
Ook Francesca Vanthielen kreeg ongewenste opmerkingen: “de televisiewereld was een mannencultuur”
Foto: Photo News

Francesca Vanthielen werkt al sinds haar veertiende voor televisie. Maar eenmaal de veertig gepasseerd is er voor vrouwen nog weinig plaats op het kleine scherm. De presentatrice werkt als 47-jarige voor Kanaal Z in plaats van voor het grote VTM. Voor mannen lijkt die leeftijdsgrens niet te bestaan…

“Ergens zou het nog logisch zijn als mannen hetzelfde overkwam. Tegelijk zie je dat een 60-plusser nog vrolijk een autoprogramma mag presenteren. Dan denk ik: moet jij op die leeftijd nog met autootjes spelen? Is er geen jonge, viriele gast die jou kan vervangen? Mij niet gelaten, maar voor vrouwen ligt dat blijkbaar moeilijker,” schetst Francesca Vanthielen een realistisch beeld van de televisiewereld in Goesting, de weekendbijlage van Het Belang van Limburg.

“Ik kan alleen maar vaststellen dat ik heel lang in een mannencultuur heb gewerkt. Want mannen hadden het voor het zeggen. Dan denk je al eens onwillekeurig: ‘Voor deze presentatie kom ik zelfs niet eens in aanmerking.’ En ik heb uiteraard opmerkingen gekregen op de werkvloer die absoluut niet netjes waren en anno 2020 echt niet meer door de beugel kunnen,” geeft Francesca Vanthielen toe. “Er waren vrouwen die daaronder gebukt gingen…”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven