Stephanie Planckaert stapt naar politie na problemen met dochter Iluna

0
Stephanie Planckaert stapt naar politie na problemen met dochter Iluna
Foto: Photo News

Stephanie Planckaert onthult in Story dat ook zij het gevaar van sociale media al ontdekt hebben. “We hebben inderdaad al een farce meegemaakt met Instagram,” doet Stephanie haar verhaal in het weekblad. Tienerdochter Iluna was het slachtoffer…

“Een oudere man stuurden meerdere berichten naar Iluna. Ik heb hem geblokkeerd en dat gemeld aan de politie. Je kunt je kind helaas niet volledig afschermen van de grote boze internetwereld,” beseft Stephanie Planckaert.

En het gebeurt zeker niet enkel met bekende mensen: “Iluna kreeg al van meisjes op school verhalen te horen dat oudere mannen zich voordoen als jonge kerels.”

Iluna zelf reageerde stoïcijns kalm onder het voorval: “Er is toen niets verkeerds gebeurd.  Ik heb dat gewoon genegeerd en meteen aan mama verteld.”

Al gebeurt ook pestgedrag tussen de tieners onderling via sociale media. “Diezelfde dag stond de politie trouwens aan haar school. Enkele meisjes hadden een Instagram-profiel aangemaakt om roddels te verspreiden, en dat leidde tot verregaande pesterijen als ‘je zou beter zelfmoord plegen’. Als je dat hoort schrik je toch even,” vertelt Stephanie Planckaert in Story. “Gelukkig heeft Iluna een goede mindset en is ze heel nuchter.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven