Frank Deboosere over drama: “Zo hoor je het ook eens van iemand anders”

0
Frank Deboosere over drama: “Zo hoor je het ook eens van iemand anders”
Foto: VRT

IJS dat verandert in water, wij zien het in de winter graag gebeuren, want dan stijgen de temperaturen weer boven het vriespunt. Maar er zijn plaatsen op de aardbol waar smeltend ijs een drama is. Er is al jaren sprake van het afbrokkelen van ijsmassa’s als gevolg van de opwarming van het klimaat.

Dat smelten zorgt er dan weer voor dat het zeeniveau stijgt. Op termijn zal de zee terrein winnen en komt een deel van de wereld onder water te staan. De laatste jaren is het smelten van ijs aan de noordpool bijvoorbeeld in een stroomversnelling gekomen. Het is als het ware een kettingreactie die steeds sneller gaat.

Op Twitter deelde Frank Deboosere alvast een studie die zijn stelling bevestigt. Het is de hoogste tijd dat wij ingrijpende maatregelen nemen om ons klimaat te beschermen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven