Stan Van Samang dient klacht in tegen verspreiding naaktbeelden

0
Stan Van Samang dient klacht in tegen verspreiding naaktbeelden
Foto: Photo News

Op het internet circuleren intieme beelden en een opname van Stan Van Samang. De acteur en zanger is slachtoffer van een schending van zijn privacy en bekwam van de rechter vandaag dat de beelden en opname niet mogen worden verspreid. Tegen de dader(s) van die verspreiding heeft Stan Van Samang vandaag ook klacht met burgerlijke partijstelling bij de onderzoeksrechter van Brussel neergelegd. Stan van Samang waarschuwt iedereen, in het bijzonder de jeugd, om zeer omzichtig om te springen met intieme beelden. Zoals Stan Van Samang heeft ervaren kan elk vertrouwen beschaamd worden.

De voorbije dagen deden op internet geruchten de ronde dat Stan Van Samang slachtoffer was van sexting. Beelden uit het privéleven van Stan Van Samang, waarop hij alleen werd afgebeeld, werden er verspreid en te koop aangeboden.

Donderdag heeft de voorzitter van de Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg van Brussel aan eenieder verbod opgelegd om die beelden te verspreiden of te bewaren. De rechter heeft ook alle technologiebedrijven bevel gegeven om die beelden van hun infrastructuur te verwijderen en ze niet meer toegankelijk te maken, onder verbeurte van een dwangsom van 10.000 EUR.
Stan Van Samang is zwaar geschokt dat sommigen zijn vertrouwen grovelijk beschaamden en kennelijk uit geldgewin en met de bedoeling hem, zijn familie en fans te schaden, die privébeelden hebben verspreid.

Over het voorval, dat zich in de privésfeer afspeelde, zullen Stan Van Samang en zijn management geen verdere commentaar verstrekken. De acteur en zanger beseft dat hij nooit vertrouwen had mogen schenken aan de persoon die de beelden ontving en verontschuldigt zich bij alle fans voor de commotie. Hij hoopt dat eenieder die ook slachtoffer werd van dergelijke feiten beseft dat, hoe pijnlijk en vernederend ook, optreden tegen gewetenloze daders de enige aangewezen optie is en niemand, bekende persoon of niet, lijdzaam moet toezien hoe afbeeldingen uit het privéleven worden misbruikt.

Zijn advocaten zullen alle initiatieven die vandaag werden genomen voortzetten en erover waken dat de privébeelden van Stan Van Samang niet verder worden verspreid en de daders van de gepleegde misdrijven waarvan Stan Van Samang het slachtoffer werd laten vervolgen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven