Peter Rouffaer: “de versoepelingen kwamen te snel”

0
Peter Rouffaer: “de versoepelingen kwamen te snel”
Foto: VRT

Peter Rouffaer bevond zich drie weken lang tussen leven en dood nadat hij besmet raakte met het coronavirus. Ondertussen is de voormalige Thuis-acteur aan de beterhand, maar de 70-jarige Rouffaer deinst er niet voor terug zijn mening te geven over de huidige pandemie.

“Ze hadden gewoon niet zo snel mogen versoepelen,” klinkt het nuchter bij de acteur in Dag Allemaal over de veiligheidsmaatregelen omtrent het coronavirus. “Mensen dachten dat de epidemie al voorbij was, maar we zien nu dat dat helemaal niet zo is.”

Peter Rouffaer twijfelt of de huidige maatregelen zullen volstaan: “Het probleem is dat België te klein is om bepaalde steden of wijken af te sluiten, de problemen zullen zich dan alleen maar verplaatsen,” beseft de acteur.

“Als er een lockdown komt, zal het overal tegelijk moeten zijn,” klinkt het nuchter bij Peter Rouffaer die toegeeft dat hij op dat moment niet graag in de schoenen zou staan van degenen die de beslissingen moeten nemen. “Ik heb veel bewondering voor de manier waarop premier Wilmès de dingen aanpakt.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven