Frank Deboosere waarschuwt voor veel water en onweer

0
Frank Deboosere waarschuwt voor veel water en onweer
Foto: Photo News

Momenteel is het nog warm, maar er hangt veel vocht in de lucht. “En als dat eruit valt, dan klettert dat eruit. Vandaar ook dat voor vanmiddag en vanavond het KMI voor Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Antwerpen en Limburg code oranje geven voor véél water op korte tijd. We verwachten onweders. Hier en daar waren er gelukzakken die al wat regen gekregen hebben, maar ook op heel veel plaatsen natuurlijk weer helemaal niks. Deze namiddag en vanavond is het weer van dat. De regenzone komt vanuit Frankrijk en lokaal kunnen die onweders hevig zijn”, vertelde Frank Deboosere donderdagmiddag in ‘Zot Veel Vakantie’ bij Kim Debrie op Radio 2.

“Deze namiddag en vanavond is er kans op hevig onweer, er kan 10 tot 30 liter water per vierkante meter puur uur vallen, lokaal is zelfs een 40 liter. De onweerszone verplaatst is bijzonder traag. De minima blijven tussen 17 en 21 uur hangen. Oh ja, vandaag tijdens de onweders zijn er rukwinden mogelijk, ook hagel kan er nog bij zijn”, besluit de weerman.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven