David Dehenauw: “Hittegolf duurt minstens één week”

0
David Dehenauw: “Hittegolf duurt minstens één week”
Foto: VTM

Weerman David Dehenauw vertelde dinsdagochtend op Radio 2 dat we ons mogen opmaken voor een dag waarop het 22° zal worden. “De dag start met zon, maar er zijn ook wolkenvelden. Er staat een zwakke wind, meestal uit westen tot noordwestelijke richting. Volgende nacht dalen de minima tot een graad of 12”, klinkt het.

En dan begint de weerman aan een goed nieuwsshow: “Morgen halen we vlot 27° dankzij het zonnige weer. En dan blijft het zonnig voor de rest van de week en gaat de temperatuur stelselmatig naar omhoog met 31° donderdag, 33° vrijdag, 34-35° zaterdag. Zondag zitten we ook nog altijd aan 31-32° en die temperaturen blijven tot volgende week woensdag boven de 30°.”

Morgen woensdag vangt de hittegolf omdat de temperatuur dan voor het eerst boven de 25° uitkomt, volgens Dehenauw zal de hittegolf ten vroegste eind van volgende week stoppen. “We zijn voor minstens een volle week zoet. Het is wel zo dat er vanaf volgende week woensdag of donderdag de kans op regen of onweersbuien toeneemt. Dan komen we wel dichter bij de 25°.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven