Eist Covid-19 deze maand 10.000ste slachtoffer?

14
Foto: Isopix

Vijf doden meer dan maandagochtend, dat is één van de conclusies die we kunnen trekken na het bekijken van de nieuwe cijfers in de dashboard van Sciensano. Covid-19 blijft het nieuws overheersen en dat zal mogelijk nog wel een tijdje zo zijn. Gisterenochtend was er niet één dode bijkomen, maar vanochtend is het cijfer met vijf stuks gestegen: 9.850 stuks. Tijdens de week van 25 tot en met 31 juli stond het daggemiddelde op 2,4 doden per dag, evenveel als de week daardoor.

Een stijging van 21% ten opzichte van de week ervoor is er dan weer bij de hospitalisaties: 18.300 op de kop.  Het aantal besmetting neemt met 60% toe. Het totaalcijfer klimt tot 70.314. Op zeven dagen tijd werden er gemiddeld 517,1 besmettingen geregistreerd.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be