Eist Covid-19 deze maand 10.000ste slachtoffer?

0
Eist Covid-19 deze maand 10.000ste slachtoffer?
Foto: Isopix

Vijf doden meer dan maandagochtend, dat is één van de conclusies die we kunnen trekken na het bekijken van de nieuwe cijfers in de dashboard van Sciensano. Covid-19 blijft het nieuws overheersen en dat zal mogelijk nog wel een tijdje zo zijn. Gisterenochtend was er niet één dode bijkomen, maar vanochtend is het cijfer met vijf stuks gestegen: 9.850 stuks. Tijdens de week van 25 tot en met 31 juli stond het daggemiddelde op 2,4 doden per dag, evenveel als de week daardoor.

Een stijging van 21% ten opzichte van de week ervoor is er dan weer bij de hospitalisaties: 18.300 op de kop.  Het aantal besmetting neemt met 60% toe. Het totaalcijfer klimt tot 70.314. Op zeven dagen tijd werden er gemiddeld 517,1 besmettingen geregistreerd.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven