David Dehenauw waarschuwt voor extreem weerfenomeen: ‘dit kan ik bevestigen’

0
David Dehenauw waarschuwt voor extreem weerfenomeen: ‘dit kan ik bevestigen’
Foto: VTM

Na enkele warme dagen, krijgen we vandaag de kans om wat af te koelen. De temperatuur gaat vandaag niet boven de 22°.

“Ik kan bevestigen dat er een hittegolf op komst is, maar momenteel is het aan de frisse kant. Vandaag krijgen we temperaturen van 21, hooguit 22°”, vertelde David Dehenauw op Radio 2. “Er zijn ook enkele buien op komst, er kunnen in de loop van de namiddag enkele stevige buien ontstaan, zelfs met onweer. Er staat een zwakke wind, meestal uit het westen en noordwesten. Voor de rest is het kalm weer, tijdens de onweersbuien kunnen er wel wat windstoten optreden. Vanavond en vannacht is het dan opnieuw droog, met opklaringen en minima rond 11°.”

Dinsdag wisselen wolken en zon elkaar af, blijft het droog en blijft het kwik rond de 21-22 graden hangen. “Vanaf woensdag gaat de temperatuur boven de 25° , tot begin volgende week krijgen we temperaturen boven de 30 graden.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven