Aantal coronabesmettingen meer dan verdubbeld!

0
Aantal coronabesmettingen meer dan verdubbeld!
Foto: Pexels.com

Uit het dashboard van Sciensano blijkt dat het aantal besmettingen in de periode van 22 tot en met 28 juli meer dan verdubbeld is: het aantal coronabesmettingen steeg met maar liefst 104%. Gedurende die 7 dagen waren er gemiddeld 448,1 besmettingen per dag. Het totaalcijfer staat nu op 68.751 doden, ofwel een toename met 745 ten opzichte van vrijdagochtend.

Het aantal mensen dat overleden is als gevolg van Covid-19 staat op 9.841, het aantal hospitalisaties staat ondertussen op 18.227 mensen, dat zijn er gemiddeld 23 per dag. Daar bedraagt de toename tot de week ervoor maar liefst 89%, de druk op de ziekenhuizen neemt zienderogen toe.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven