David Denhenauw maakt zich ernstig zorgen, dit is er aan de hand

0
David Denhenauw maakt zich ernstig zorgen, dit is er aan de hand
Foto: David Dehenauw - VTM

Er werd vrijdag een nieuw warmeterecord voor de 31ste juli verbroken. Dat is op zich wel leuk, maar het is iets om ons zorgen om te maken.

“Als we de cijfers vanaf 1901 erbij nemen, dan zijn er in die 120 jaar 10 dagen geweest dat het warmer dan 35° werd in Ukkel. Tot het begin van deze eeuw lag het gemiddelde om en bij de 15 jaar, maar sinds het begin van deze eeuw hebben we er al zes. De laatste tien jaar alleen al is de temperatuur in Ukkel tot 35° of hoger opgelopen”, vertelde de weerman op VTM NIEUWS.

“Dat heeft te maken met de opwarming van de aarde. Je kan dat op verschillende manieren aantonen: het aantal hittegolven per jaar stijgt, de maximumtemperatuur stijgt, de gemiddelde temperatuur stijgt, maar je kan het ook zo aantonen door het aantal dagen van 30° of 35° in Ukkel te nemen. Ook daar zie je die stijgende tendens.”

De opwarming van de aarde eist z’n tol. De kans is dan ook groot dat het aantal superwarme dagen nog zal toenemen. Mogelijk hebben we volgende week met een hittegolf te maken.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven