Siska Schoeters: “Kinderen hebben is niet alle dagen een groot feest”

0
Siska Schoeters: “Kinderen hebben is niet alle dagen een groot feest”
Foto: VRT

Waar is de tijd dat Siska Schoeters haar kinderen tijdens een interview ‘fuckers’ noemde? Daarvoor moeten we al terug naar het najaar van 2015, zolang is dat al geleden.

“Het mooiste moment van de dag is toch vaak het moment waarop je hen in bed legt en denkt: ‘Yes! Ik ben voor minstens zeven uur van die kleine fuckers verlost!’ Zolang Lucien het uur niet kan lezen, lieg ik soms dat het al acht uur is in plaats van zeven uur”, vertelde Siska Schoeters in De Morgen.

Jaren na de feiten blijft het vooral Siska Schoeters achtervolgen. “Dat was zo opgeklopt! Meer dan negentig procent van de ouders herkende dat gevoel perfect. Ik was gewoon eerlijk en veel mensen apprecieerden dat. En natuurlijk praat ik vaak over mijn kinderen: zij zijn alles voor mij. Moeder zijn is mijn belangrijkste job, veel belangrijker dan wat ik doe voor Radio 2, Eén of Canvas”, vertelde Siska Schoeters aan het weekblad Story.

“Ik kán die niet verzwijgen. En waarom zou ik? Ik merk dat veel mensen er iets aan hebben. Moeder zijn is niet meer evident. We werken hard, soms zitten we in een nieuw samengesteld gezin, veel vrouwen zijn op zoek naar klankborden, naar dingetjes om zich aan op te trekken, naar ideeën. En eerlijk zijn is gewoon het best. Kinderen hebben is niet alle dagen een groot feest, waarom zou je daar dan over liegen?”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven