Gemiddeld 215 nieuwe besmettingen per dag

0
Gemiddeld 215 nieuwe besmettingen per dag
Foto: Isopix

De curve met nieuwe coronabesmettingen gaat opnieuw de hoogte in. Volgens het dashboard van Sciensano waren er in de week van 15 tot en met 21 juli gemiddeld 215,6 nieuwe besmettingen per dag. Dat is een toename met maar liefst 63 procent ten opzichte van zeven dagen eerder.
Ondertussen ligt het aantal besmettingen in ons land al boven de 65.000: 65.199 mensen kregen al met het coronavirus af te rekenen.

Daar de cijfers betrekking hebben op de periode tot vier dagen geleden, mogen we ervan uitgaan dat het cijfer de volgende dagen nog sterk zal stijgen. Toch lijkt de curve minder snel te stijgen, al gaat het hier om een momentopname. Gemiddeld worden er 12 mensen per dag gehospitaliseerd, gisteren waren er dat zelfs 28. Het aantal overlijdens is ook weer lichtjes aan het stijgen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven