Beerschot en OHL willen start competitie uitstellen, brief gelekt

0
Beerschot en OHL willen start competitie uitstellen, brief gelekt
Foto: Photo News

Voetbalclub Beerschot reageert teleurgesteld op het feit dat hun vertrouwelijke brief gericht aan de Pro League is gelekt. Samen met OHL heeft de Antwerpse club de vraag gesteld om de start van de voetbalcompetitie uit te stellen. De reden? Beide clubs zijn van mening dat er te weinig tijd is tussen de terugwedstrijd van de promotiefinale op zondag 2 augustus en de start van de competitie op zaterdag 8 augustus aanstaande. De club die naar 1A stijgt heeft amper tijd om nieuwe voetballers aan te trekken. Dat kunnen zij in theorie nu al, maar geen van beide clubs kan de nieuwe spelers garanderen dat zij op 1A zullen spelen.

“Beerschot bevestigt dat het, samen met OHL, de voorzitter van de Pro League heeft gevraagd te bemiddelen en na te denken over het probleem van de te korte tijd tussen de promotiefinale en de start van de competitie in 1A. Daardoor heeft de winnaar van de finale niet genoeg tijd om zich voor te bereiden”, klinkt het in een persmededeling van de club. “Beerschot heeft dit gevraagd in een constructieve, vertrouwelijke brief naar de leden van de RVB van de Pro League. We betreuren het dan ook dat de inhoud van deze brief werd gelekt. We blijven ons focussen op de finale die de kampioen van 1B zal bepalen. Beerschot onthoudt zich van verder commentaar.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven