Frank Duboccage maakt zich ernstig zorgen: “De toestand is zorgwekkend”

0
Frank Duboccage maakt zich ernstig zorgen: “De toestand is zorgwekkend”
Foto: VTM

Er is de afgelopen tijd best wel wat regen gevallen. Vrijdag haalde de weerman in zijn weerpraatje op VTM de droogtekaart boven. “Feit is dat het nog altijd droog is, ook al komt dat niet zoveel in de aandacht”, stak Frank Duboccage van wal. “Ik denk dat dat een beetje komt omdat ze zomer een wat aan het kwakkelen is. We hebben zo’n typisch Belgische zomer. Dat neemt niet weg dat er in juli nog maar 40 liter per vierkante meter is gevallen. Ok, er gaat nog wel wat vallen, maar ik vrees dat we de 73 liter die er normaal op een maand zou moeten vallen, dat we die weer niet gaan halen.”

Ondertussen is de afgelopen jaren het watertekort op sommige plaatsen al opgelopen tot 400 liter per vierkante meter en dat is volgens de weerman zorgwekkend.

Hier en daar zullen er vanmiddag enkele stevige buien vallen, maar die kunnen het watertekort helemaal niet compenseren.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven