Erika Vlieghe sluit ontslag niet uit

0
Erika Vlieghe sluit ontslag niet uit
Foto: Isopix

Als diensthoofd infectieziekten in het UZ van Antwerpen zit Erika Vlieghe in de nationale veiligheidsraad, maar hoelang nog? Vlieghe is namelijk op haar tenen getrapt na een uitsprak van Jan Jambon in VTM NIEUWS van donderdag. Freek Braeckman stelde Jambon de vraag of de bubbel van 15 niet beperkt had moeten worden. Jambon haalde aan dat de specialisten het eens waren met het idee om de bubbel te laten voor wat die was. Volgens Jambon zou de bevolking het signaal dat we voorzichtiger met contacten moeten omspringen wel begrijpen.

Een uitspraak waar Erika Vlieghe zich aan stoort, zij was namelijk wél voorstander van een kleinere bubbel, vertelt zij tijdens een interview met De Morgen. “Ik was, net zoals de andere experts, voorstander van een kleinere bubbel, en heb dat ook meermaals gezegd tijdens de vergadering”, klinkt het.

De specialisten ergeren zich aan de slechte communicatie van de politici en hadden van hen een duidelijker signaal richting de bevolking verwacht. Erika Vlieghe overweegt haar functie als voorzitter van de GEES neer te leggen als de politiek op deze manier blijft communiceren.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven