FC De Kampioenen geschrapt: ‘Dit is een gevaarlijk precedent’

0
FC De Kampioenen geschrapt: ‘Dit is een gevaarlijk precedent’
Foto: VRT

De VRT heeft ongelijk: “FC De Kampioenen is niet racistisch”, lezen we op VRT Nieuws. Jasper Lamotte is het niet een met de stelling van de VRT om afleveringen van ‘FC De Kampioenen’ te schrappen. De kijker heeft de gewraakte aflevering nog eens bekeken en trekt een heel andere conclusie.

In plaats van een racistische aflevering, zag de man een uitzending die racisme aan de kaak stelt. Een heel andere conclusie, wel één om eens over na te denken.

“Wie de context van de volledige aflevering kent, ziet meteen dat de makers van deze aflevering er net alles aan gedaan hebben om Dieudonné als een uiterst positief personage in de verf te zetten. De racistische grappen zijn dan ook niet meer dan goedkope grappen, aangezien geen enkel personage (buiten booswicht Fernand) echt racistisch is”, schrijft de man op vrtnieuws.be. “Pascale heeft in het begin wat racistische vooroordelen, maar dit flinterdunne laagje racisme wordt meteen weggeschraapt zodra ze Dieudonné wat beter leert kennen. Haar zogenaamd ‘racistische’ opmerkingen zijn dus eerder het product van onwetendheid dan van puur racisme.”

De kijker is van mening dat de VRT de aflevering verkeerd heeft ingeschat en vraagt een herziening van de beslissing. “ En om vervolgens ook zijn standpunt nog eens te herbekijken. Dit is namelijk een erg gevaarlijk precedent waarbij humor onnodig wordt gecensureerd”, klinkt het.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven