Burgemeester van Laarne haalt uit naar Gene Thomas

0
Burgemeester van Laarne haalt uit naar Gene Thomas
Foto: VTM

In Laarne is vrijdagavond een optreden van Gene Thomas stilgelegd. De reden? Een groot deel van het publiek hield zich niet aan de social distancing. Op amateurbeelden die op het internet circuleren, is duidelijk te merken dat het publiek veel te dicht bij elkaar staat.

Optredens in openlucht of in een tent/zaal mogen, maar het publiek moet zitten. Dansen is uit den boze en er moet voldoende afstand gehouden worden. In Laarne trokken ze zich daar niets van aan en werd er een feestje gebouwd.

Aan Het Nieuwsblad vertelt burgemeester Ignace De Baerdemaeker dat het optreden van Gene Thomas door de politie stopgezet werd. Volgens de burgervader kwam drie vierde van de bezoekers van buiten de gemeente. “Ik vermoed dat het vooral fans van Gene Thomas waren.”

Nog volgens de burgemeester ligt alle schuld bij Gene Thomas: “Aanvankelijk zat iedereen, zoals voorgeschreven, op een stoel, maar toen is de zanger het publiek beginnen opzwepen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven