Geert Hoste brak studies rechten af na aanvaring met docent

0
Geert Hoste brak studies rechten af na aanvaring met docent
Foto: VRT

Geert Hoste trok uit respect voor zijn ouders naar de unief waar hij de opleiding rechten volgde. De opleiding betaalde hij zelf door als mimekunstenaar op straat op te treden. In zijn laatste jaar gaf de conferencier er echter de brui aan nadat hij een aanvaring had met een professor…

Terwijl sporters een aangepast leerprogramma kregen, was dat voor Geert Hoste allerminst het geval. Nochtans had hij toen al een tournee door India achter de rug. Wanneer hij een docent vroeg om enkele praktische oefeningen uit te stellen, reageerde deze laatste gepikeerd tijdens Geerts volgende examen: “ga je nu clown worden of advocaat?”

“Ik ben de unief buiten gestapt en nooit meer teruggegaan,” onthult Geert Hoste in Het Laatste Nieuws. De student die nam hem examen moest afleggen? Yves Leterme!

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven