Matthias Schoenaerts over collega’s: “er zitten veel laffe, suffe honden tussen”

0
Matthias Schoenaerts over collega’s: “er zitten veel laffe, suffe honden tussen”
Foto: Photo News

Matthias Schoenaerts maakt zich dit weekend boos op een pak van zijn collega’s. Vooral de Vlaamse acteurs en actrices moeten eraan geloven. Zonder weliswaar namen te noemen, wijst Schoenaerts zijn collega’s op hun maatschappelijke verantwoordelijkheden. Dat de meesten van hen sinds de dood van George Floyd niet meer gedaan hebben dan een zwart vierkant op hun sociale media posten, dat steekt. Matthias Schoenaerts had meer engagement verwacht. Waarom nemen zijn collega’s de kans om de mensheid er attent op te maken dat racisme niet oké is niet met beide handen?

“Ik vraag niet dat ze zich opwerpen als de nieuwe Che Guevara, maar informatie delen kun je gewoon vanuit je eigen zetel doen, in uwe peignoir. Van iemand die zich kunstenaar noemt, mag je toch verwachten dat die begaan is met de wereld? Het is echt niet zo moeilijk! Sorry dat ik zo hevig word, maar het maakt mij echt kwaad. Er zitten veel laffe, suffe honden tussen”, vertelt Schoenaerts dit weekend in De Morgen.

Volgens Matthias Schoenaerts zijn de bekende Vlamingen bang om 10.000 volgers kwijt te geraken. “Dan denk ik: nu toon je je ware gezicht. En op zich is dat niet zo erg, maar dan moet je er ook voor uitkomen. En niet voor de schijn alleen een zwart vierkant posten. Als dat het enige is, dan kun je beter helemaal niks posten. Je kunt niet hálf betrokken zijn.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven