An Lemmens onder vuur: “Ik hoop dat de makers van boer zoekt vrouw je meteen de straat op stampen”

0
An Lemmens onder vuur: “Ik hoop dat de makers van boer zoekt vrouw je meteen de straat op stampen”
VTM

An Lemmens heeft heel wat dierenvrienden een groot plezier gedaan. An Lemmens sprak afgelopen week de dierenvrienden toe namens Animal Rights. De beelden van een slachthuis in Torhout zorgden voor een schok van verontwaardiging bij heel wat mensen, ook bij mensen die graag een steak of varkenshaasje op hun bord krijgen.

De manier waarop in het desbetreffende slachthuis varkens werden geslacht, doet heel wat vragen oprijzen. “De industrie maakt ons graag wijs dat het op een diervriendelijke manier gebeurt. Maar het leven ontnemen van iemand die niet wil sterven, kan nooit op een vriendelijke manier”, reageert een aangeslagen An Lemmens. “Dit is de worst, het koteletje, het spek op jouw bord. Wil je een duidelijk statement maken tégen deze gruwel? Doe net zoals ik, en kies voor één van de vele plantaardige alternatieven”, gaat An Lemmens verder.

“En daarom eet ik sinds 4 maanden ook helemaal geen vlees meer! Vegetarisch zijn bevalt me echt héél goed en mijn gezin eet daardoor ook minder vlees”, reageert één van haar volgers op Facebook. “Wauw An dank u wel, om altijd voor de dieren op te komen. Wij zijn ook vegan 😉”, reageert een andere volger. “Respect om je hand in het vuur te steken !” is ook een compliment aan het adres van de presentatrice.

“Ik hoop dat de makers van boer zoekt vrouw je meteen de straat op stampen. Roep de mensen op om correcte prijzen te betalen voor producten ipv dit te dogen owv goedkoop…. Of ga je je smartphone waarmee je dit gedeeld hebt ook weggooien omdat er kinderarbeid aan kleeft???”, reageert iemand anders.

De meningen zijn verdeeld, ook bij het Algemeen Boerensyndicaat zijn ze teleurgesteld in An Lemmens. Bart Vergote van het Algemeen Boerensyndicaat betreurt dat An Lemmens haar bekendheid gebruikt om mensen te sensibiliseren. “Het is triest dat iemand die waarschijnlijk geen achtergrond heeft in de sector haar bekendheid gebruikt om de perceptie te sturen. Ze weet niet hoe het zit, maar drukt wel haar stempel. We zijn het beu om afgeschilderd te worden als dierenbeulen. Dat zijn we niet, en daar zouden we ook niets bij winnen. Zelfs niet als je het zuiver economisch bekijkt: verwaarloos je het dierenwelzijn, dan gaan de kwaliteit, de productie en dus ook de cijfers omlaag”, klinkt het verder in Het Nieuwsblad.

En An Lemmens? Die is vastberaden om zich verder te blijven inzetten om zoveel mogelijk dierenleed te vermijden.


Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven