Iluna van de Planckaerts: “toen hij in het ziekenhuis belandde veranderde mijn leven”

0
Iluna van de Planckaerts: “toen hij in het ziekenhuis belandde veranderde mijn leven”
Foto: VRT

Iluna van de Planckaerts studeert handelsingenieur aan de Universiteit van Namen. Maar wilde de dochter van Stephanie Planckaert en Christophe Timmerman geen geneeskunde gaan studeren?

“Weet je, Mageno belandde in het ziekenhuis met een gescheurde appendix”, vertelt Iluna haar verhaal in TV Familie. In het ziekenhuis verwierf Iluna plots een opvallend inzicht in wat ze later wilde gaan doen…

“Toen ik die lieve kinderarts hem zag verzorgen, dacht ik: ‘Dat wil ik later ook’”, verduidelijkt Iluna in TV Familie waarom het oorspronkelijk haar doel werd om geneeskunde te gaan studeren. Maar toen doken er twijfels op…

“Maar toen het ingangsexamen dichterbij kwam, vroeg ik me af: Heb ik wel alle opties goed overwogen?” En dan ziet ze één groot voordeel aan de studies handelsingenieur die ze uiteindelijk besloot te doen…

“Handelsingenieur is een zeer uitgebreide opleiding met zowel wetenschappelijke als economische vakken. Ik kan er later nog veel kanten mee op, bijvoorbeeld als manager in een farmaceutisch bedrijf of op een marketingafdeling. Ik ben nu heel blij met mijn keuze”, verduidelijkt Iluna van de Planckaerts in TV Familie waarom ze uiteindelijk haar studiekeuze op het laatste moment nog wijzigde.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven