Pijnlijk moment voor Cyra Gwynth in Familie: “ik begon te huilen in mijn loge”

0
Pijnlijk moment voor Cyra Gwynth in Familie: “ik begon te huilen in mijn loge”
Foto: VTM

Cyra Gwynth wist zich al snel in de harten van de Familie-kijkers te nestelen als de immens populaire ‘Yoko’, maar nu pakt de actrice uit met een opvallend verhaal vanop de set van de VTM-serie…

Cyra was amper tien jaar oud toen haar moeder haar dochter achterliet en opnieuw naar de Filipijnen verhuisde. En het verleden van Cyra loopt opvallend parallel met de achtergrond van haar personage in Familie…

“Ik las de beschrijving van het personage en dacht: what the…, dat bén ik gewoon!” vertelt de Familie-actrice in De Morgen. “Yoko’s mama heeft haar ook achtergelaten, Yoko is ook noodgedwongen zelfstandig moeten worden op jonge leeftijd.” Zelfs de beschrijving voor de auditie klopt volledig…

“Er stond: ‘Yoko heeft een groot hart, maar heeft een muur rond zich gebouwd. Daardoor kan ze een beetje brutaal overkomen.’” Maar met één element had Cyra Gwynth geen rekening gehouden…

Cyra geeft toe dat het ook best wel confronterend was om die rol te spelen: “Ik ben ook in therapie geweest, maar door te spelen dat ik Vanessa (Yoko’s moeder, vertolkt door Karen Damen, red.) verweet dat ze mij in de steek had gelaten, kon ik daar mijn eigen kwaadheid in kwijt.” Die scènes brachten heel wat los bij de jonge actrice…

“Na een scène zonder ik mij soms af in mijn loge en laat ik mijn emoties de vrije loop”, aldus Cyra Gwynth in De Morgen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven