Koen Wauters blikt terug op unieke kandidaat bij The Voice: “híj had moeten winnen”

0
Koen Wauters blikt terug op unieke kandidaat bij The Voice: “híj had moeten winnen”
Foto: VTM

Koen Wauters blijft The Voice van Vlaanderen en prachtig en vooral heel puur programma vinden. Koen zal zich één kandidaat altijd blijven herinneren…

“Ik vind het geweldig dat wij coaches in een maatschappij waarin het vooral draait rond het uiterlijk en waar we zo vaak te maken krijgen met bodyshaming enkel mogen voortgaan op ons gehoor en gevoel”, bekent Koen Wauters in Flair. En dan geeft Koen één duidelijk voorbeeld…

“Ik ben dan ook altijd blij als er mensen meedoen die niet binnen dat stereotiepe schoonheidsideaal passen. In het allereerste seizoen zat Bert in m’n team. Die mens woog 160 kg en liet zich zelfs opereren omdat het ongezond was.” Koen beseft hoe het had kunnen aflopen met Bert…

“In een andere zangwedstrijd zouden we afgeleid worden door zijn omvang en minder luisteren naar zijn stem, terwijl hij fantastisch zingt. Maar nu waren we zo onder de indruk van zijn stem omdat dat het enige is waar we op focusten tijdens de blind auditions.” En dan komt Koen Wauters met een stevige uitspraak…

“Dáár draait “The Voice” rond”, benadrukt Koen Wauters in Flair. “Ik vind nog altijd dat hij had moeten winnen”, voegt Koen eraan toe over Bert uit het eerste seizoen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven