Julie Van den Steen: “ik blijf in therapie gaan…”

0
Julie Van den Steen: “ik blijf in therapie gaan…”
Foto: VTM

Julie Van den Steen spreekt in haar HLN-podcast ‘Ik ben 1 op 6’ over ‘zwangerschapsverlies’. Het woord ‘miskraam’ gebruikt Julie bewust niet, want dan lijkt het alsof er iets ‘mis’ is met je…

Julie Van den Steen praat in de podcast met lotgenoten die net zoals zijzelf een kindje verloren tijdens de zwangerschap. Hoe moeilijk was het die gesprekken te voeren?

“Ik dacht dat ik voorbereid was, tot we echt begonnen”, geeft Julie Van den Steen toe in Nina, de weekendbijlage van Het Laatste Nieuws. 

“Ik huilde soms in de auto op weg naar de podcastopnames. Of in mijn bed.” Maar nooit tijdens de gesprekken, benadrukt Julie Van den Steen in Nina. Waarom niet?

“Dat was niet bewust, maar er klonk een luid stemmetje: laat dit niet te veel over jezelf gaan”, verduidelijkt Julie Van den Steen. “Dat ik mezelf uit het oog dreig te verliezen, was een bezorgdheid van Jens (Dendoncker, haar beste vriend, red.)” Jens had één belangrijk advies voor Julie…

“Hij benadrukte dat ik me goed moest laten begeleiden. Ik bleef in therapie gaan. Dat heb ik geleerd het afgelopen jaar: denk aan jezelf”, klinkt het bij Julie Van den Steen in Nina.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven