Familie-actrice trekt aan alarmbel: “ongezonde relatie”

621
Foto: VTM

Ninalotte Roose was vooral aan het werk als model voor ze een rol kreeg in Familie. Maar in de modellenwereld belandde Ninalotte in een donkere periode…

“Er zijn geen mensen die je begeleiden, die je een beet je uitleg geven, die je kunnen vertellen over wat het werk met je mentale gezondheid kan doen, over de hoge verwachtingen en de soms harde werkcondities”, vertelt Ninalotte Roose in Humo. En de jonge actrice geeft toe dat ze in één van die valkuilen trapte…

Ninalotte Roose geeft in Humo toe dat ze door een donkere periode ging. “In de modellenwereld is je lichaam je product, en je wordt echt met je neus op elke oneffenheid gedrukt. Als je dat niet volledig kunt loskoppelen van je zelfwaarde, krijg je het moeilijk.” Ninalotte legt uit wat er gebeurde…

“Dan bestaat de kans dat je een ongezonde relatie met eten begint op te bouwen.” Uiteindelijk was het haar vader die net op tijd aan de alarmbel trok en ingreep.

De vader van de Familie-actrice besloot professionele hulp te zoeken voor zijn dochter. “We zijn naar een sportdokter en een diëtist geweest, die me hebben geleerd dat gezond eten en sporten ook een genot kunnen zijn, dat het niet allemaal rond opofferingen hoeft te draaien”, verduidelijkt Ninalotte Roose in Humo hoe ze uiteindelijk recht krabbelde.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be