Janine Bischops bereidt euthanasie voor

0
Janine Bischops bereidt euthanasie voor
Foto: Fonny Gijsels

Janine Bischops onthult in Dag Allemaal dat ze volop bezig is om haar euthanasiepapieren in orde te brengen. De 80-jarige actrice heeft een beslissing genomen…

“Mensen worden steeds ouder, maar er is ook steeds meer dementie”, vertelt de Familie-actrice in Dag Allemaal. “Ik ben zelf ook al de 80 voorbij, en dat speelt soms wel in m’n hoofd.”

Janine Bischops zag niet alleen hoe haar goede vriendin Nicole Josy af te rekenen kreeg met dementie, maar ook Janines beste vriendin Lisette is dement. Zij herkent zelfs haar man en kinderen niet meer. Dat is bijzonder hard.

“Soms vraag ik me af: ben ik de volgende?” geeft Janine Bischops toe in Dag Allemaal. “Ik heb al tegen mijn kinderen gezegd dat het voor mij dan niet meer hoeft.” 

“Ik ben volop bezig om mijn euthanasiepapieren in orde te brengen. Misschien ben ik nog 20 jaar goed, maar ik wil gerust zijn. Als ik iets ergs mankeer, wil ik dat ze mij gewoon laten gaan. Al hoeft dat nog niet meteen morgen te gebeuren, hoor”, benadrukt Janine Bischops in Dag Allemaal.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven