Ruth Beeckmans probeerde eerst haar man nog zelf te reanimeren.

0
Ruth Beeckmans probeerde eerst haar man nog zelf te reanimeren.
Foto: DPG Media

In een gesprek met Ruth Beeckmans over onder meer het plotse overlijden van haar man Gary, vertelt ze aan Gazet Van Antwerpen over haar schuldgevoel. “Ik heb me lang schuldig gevoeld omdat ik hem niet heb kunnen redden.”

Het is moeilijk voor de actrice om die gedachte uit te schakelen. “Wat had ik anders kunnen doen? Ben ik te laat naar boven gelopen? Zijn buik stond de dag voordien gezwollen? Had ik hem naar de spoed moeten sturen?”

Ruth probeerde eerst zelf haar man te reanimeren. Ze volgde een cursus EHBO en hoewel dat lang geleden is, zegt ze geen seconde te moeten nadenken als de liefde van je leven in elkaar stuikt.

Morbide toeval of niet, een week voor de dood van Gary, speelde de actrice voor een goed doel mee in een filmpje van ‘World Restart A Heart Day’, een campagne die mensen oproept om te leren reanimeren.

“Ik dacht, stel dat ik ooit zoiets meemaak, ik vergeef mijzelf dan nooit. En nu denk ik natuurlijk: Heb ik het lot getart door het wel te doen? Dat is even absurd natuurlijk”, bekent ze in Gazet Van Antwerpen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven