James Cooke: “waarom duwt iedereen dat in een raar hoekje?”

0
James Cooke: “waarom duwt iedereen dat in een raar hoekje?”
Foto: PhotoNews

James Cooke heeft al heel wat sterke programma’s op zijn naam staan, maar één ligt hem bijzonder nauw aan het hart…

James De Musical werd in Londen bekroond met een Rose d’Or en dat is één van de meest prestigieuze Europese prijzen die een tv-programma in de wacht kan slepen. Ook James zelf geeft toe dat het programma hem het nauwst aan het hart ligt…

“Volledig”, geeft James Cooke toe in De Morge. “Ik produce al zestien jaar theaterstukken en musicals. Ik hou ongelofelijk veel van het genre.” Al ligt dat bij het grote publiek vaak anders…

“Dat wordt te vlug in een raar hoekje geduwd: ‘Ik snap niet dat je vanuit een monoloog opeens – boe! – begint te zingen’”, zucht James Cooke bij de kritiek die het genre in Vlaanderen vaak krijgt. Eén ding wil James benadrukken…

“Een song is toch ook een monoloog verteld op noten? Is dat zoveel anders dan een verhaal dat ze bij Studio 100 op het podium brengen? Achthonderdduizend mensen zijn komen kijken naar ’40-’45, en ze waren allemaal bouche bée”, benadrukt James Cooke in De Morgen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven