James Cooke gaat gevaarlijke uitdaging aan: “ik was echt heel bang”

486
Foto: Peter De Smedt

James Cooke trok onlangs ‘Over de oceaan’ voor het gelijknamige zeilprogramma op Play4. Al hadden ze bij Woestijnvis wel heel wat overredingskracht nodig om James aan boord te krijgen…

Met een zeilboot de oceaan oversteken is niet zonder gevaar en James Cooke moest dan ook overtuigd worden om mee te gaan op dit ‘halsbrekend exploot’, zoals De Morgen het formuleert. James legt uit hoe dat gebeurde…

“Ik ben een eeuwige twijfelaar”, geeft James Cooke toe in De Morgen. “Ik moet mij honderd procent comfortabel voelen als ze mij iets voorstellen.” En hier sloeg de twijfel extra hard toe…

“Ik wist niet zeker of ik wel drie weken lang op zee kon zijn zonder mijn man en mama te zien. Drie weken voor de start heb ik nog naar Woestijnvis gebeld: ‘Ik ga het toch niet doen.’” James was té bang geworden…

“Het overkomt mij vaker dat ik te snel ‘ja’ zeg en dan denk: wat heb ik nu gezegd? Ik was echt heel bang om te sterven op zee”, geeft James Cooke toe in De Morgen. Maar uiteindelijk ging James toch overstag en doet de tv-maker een opvallende onthulling…

“Omdat mijn angst zo groot was, is het goed meegevallen: ‘O, is het dat maar?’” lacht James Cooke in De Morgen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be