Dochter van Vanessa zet boel op stelten in Familie

0
Dochter van Vanessa zet boel op stelten in Familie
Foto: VTM

Wie is de geheime zoon of dochter van Vanessa (Karen Damen) in Familie? Die vraag brandde de voorbije dagen op de lippen van alle kijkers. De zoektocht van Vanessa en haar partner Mathias (Peter Bulckaen) kwam vrijdagavond in een stroomversnelling, dankzij een vroedvrouw die zich nog herinnerde hoe Vanessa haar kind 26 jaar geleden afstond voor adoptie. De getuigenis leidt Mathias nu maandag 28 november naar een transportbedrijf, waar hij oog in oog komt te staan met de dochter van Vanessa. Het meisje heet Yoko, een nieuwe rol in Familie die wordt vertolkt door Cyra Gwynth.

“Om te beginnen: ge hebt een dochter”, vertelde Mathias afgelopen vrijdag tegen Vanessa. “Ze is terechtgekomen in een zeer goed pleeggezin, maar die mensen zijn gestorven in een auto-accident toen zij 5 jaar was. Daarna is ze geplaatst in verschillende gezinnen, maar dat was nooit een goede match. Toen ze 11 was, is ze in een instelling terechtgekomen. Daar is ze moeten blijven tot haar 18de.” Een verhaal dat Vanessa meteen naar de keel greep. Nu maandag zet Mathias zijn zoektocht verder en maakt hij kennis met Joke – Yoko – Daniëls. Al snel zal blijken dat zij geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken.

“Doordat Yoko al van jongs af aan vooral op zichzelf is aangewezen, staat ze op haar eigen benen”, licht actrice Cyra Gwynth een tipje van de sluier. “Ze is assertief, gedraagt zich stoer en komt op voor zichzelf. Door de vele tegenslagen in haar leven hecht ze zich niet makkelijk, gedraagt ze zich soms provocerend en kan ze grof uit de hoek komen. Maar achter dat masker gaat ook breekbaarheid schuil. Wie moeite doet om door haar muur te breken, krijgt een andere Yoko te zien. Een uitdagende maar vooral heel toffe rol om te mogen spelen en waarmee ik mijn eerste stappen in de acteerwereld zet. De eerste dagen op de set waren bijzonder fijn en leerrijk. Het verhaal tussen Yoko en Vanessa zal de komende weken nog heel wat in beweging zetten. Want de vraag is natuurlijk of moeder en dochter elkaar zomaar aanvaarden na wat er vroeger is gebeurd.”

Cyra Gwynth is een 27-jarige Belgische actrice met Nederlandse en Filipijnse roots. De rol van Yoko is haar eerste grote acteerervaring. Daarnaast is Cyra vooral gepassioneerd door muziek. Als singer-songwriter bracht ze al verschillende hiphop en r&b-nummers uit waarmee ze miljoenen streams haalde en op grote podia stond. Deze zomer werd ze door Spotify uitgeroepen tot ‘equal artist of the month’ en prijkte haar gezicht op een billboard op Times Square in New York. Vanaf maandag is ze elke weekdag om 20u05 te zien in Familie bij VTM. https://mychannels.video/embed/342332?automute=false&autoplay=true&pip=false&single_play=true&sticky=false

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven