Twitter reageert op betaalde pauzes bij ‘Thuis’

328
Lynn Van den Broeck
Foto: VRT

Er is sinds enkele dagen heel wat te doen over onder andere de betaalde pauzes die (een deel van) het personeel van ‘Thuis’ zou krijgen. Op Twitter reageren heel wat mensen dan ook met enkele opvallende en minder opvallende berichten.

“De pauzes, 75 minuten zijn werktijd. Je krijgt voor de verplaatsing Brussel-Leuven niet alleen een kilometervergoeding maar de reistijd geldt als gewerkte tijd. Twee uur per dag niet gewerkt en toch gewerkt. Logisch dat ze bij Thuis boos zijn, allemaal weg. De VRT heeft veel geld”, schrijft Patrick in één van zijn tweets.

Maar niet iedereen is het met hem eens. “Dat is het private regime, de verwende derderangs-acteurs van de vrt kunnen oprotten als ze niet akkoord gaan”, reageert Alistair.

“In de prive krijgen ze een bedrijfsauto en verdienen ze toch veel meer dan bij de overheid, toch?  Dat hoor je toch vaak in de artiesten culturo middens. Niet dus, zo blijkt. #thuis verwende nestjes he. Maar ze beseften het niet eens. #vrt”, reageert iemand anders op Twitter.

“#cultuur wordt geconfronteerd met realiteit…#VRT coryfeeën gaan maandag betogen omdat hun betaalde pauze van 2 uur per dag (🤡) niet meer zomaar wordt aanvaard na overname #Eyeworks. Welkom in de privé watjes. 😏”, reageert Carlo.

Ann Callebert omschrijft het zo: “Geen idee of het jullie opviel maar die #thuis acteurs hebben aardig wat extra’s die een doorsnee werknemer nergens geniet. En om het wegvallen daarvan menen ze dus te moeten reageren en staken. Act normal !”

Oké, de mensen van ‘Thuis’ hebben ‘bijzondere’ voordelen, maar laten we niet vergeten dat zij vaak voor en na hun werkuren thuis ook nog teksten instuderen. Een ‘normale’ werknemer heeft gedaan met werken van zodra hij of zij de deur op het werk achter zich dicht trekt, voor zover dat al niet automatisch zou gebeuren.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be