Mister Gay Belgium 2022 is Maarten Truijen

0
Mister Gay Belgium 2022 is Maarten Truijen
Foto: Mister Gay Belgium

De 33-jarige, spiritueel coach, Maarten Truijen uit het Limburgse Kinrooi werd zaterdagavond in Theater Elckerlyc in Antwerpen verkozen tot Mister Gay Belgium 2022, een verkiezing voor homoseksuele mannen, waarbij ze jaarlijks op zoek gaan naar een ambassadeur van en voor de Belgische LGBTQI+ gemeenschap.

De kandidaten toonden het beste van zichzelf in een bruisend finale gala gevuld met defilés, interviews, debatten  en muzikale acts van o.a. Loredana, Grace, Jelle Vandael, Vanessa Van Cartier & Trinxx. Er was ook ruimte voor diepgaande gesprekken over LGBTQI-thema’s, kunst met een boodschap en items van wat er allemaal ook in eigen land nog steeds beter kan, om een nog tolerantere en diverse samenleving te bekomen.

De jury, onder wie Jens Dendoncker, Riadh Bahri, Kelly Pfaff, Anouk Matton, Jo Hens, Marcel Vanthilt, Jana De Wilde, Koen Crucke, Francesco Planckaert, Ray Verhaeghe en Annie Geeraerts, prezen Truijen onder meer vanwege zijn spontaan voorkomen, doelgerichte LGBTQI+ campagne en de goede prestatie tijdens de vragenronde. De kersverse Mr Gay Belgium werd bekendgemaakt door de de burgemeester van de stad Antwerpen, Bart De Wever.

Truijen kwam tijdens zijn campagne op voor zelfacceptatie en kwetsbare LGBTQI-personen. Het hoge zelfdodingscijfer binnen de regenboog community wil hij als Mister aankaarten en aanpakken.

Tim Küsters (28) uit Lint en Jonas Defruyt (34) uit Oedelem, belandde op een tweede en derde plaats. 

Naast de hoofdtitel van Mister Gay Belgium 2022 werden er ook andere titels uitgereikt: Mister Fotogeniek ging naar de West-Vlaamse Ben Vanhuyse (19). Mister Sympathie was ook voor de Limburger Maarten Truijen en Mister Charity ging eveneens naar Ben Vanhuyse.

Het gala was live te bekijken op nationale televisie via OUTtv, en mocht deze editie op meer dan 40.000 kijkers rekenen.

Organisator Bram Bierkens vindt het nog steeds erg belangrijk om een Mr Gay Belgium te verkiezen. “We zijn er nog niet en zeker internationaal is de strijd nog lang niet gestreden. Denk maar aan de anti-homowet in Rusland, de don’t say gay wet in Florida. In meer dan 70 landen staan er nog steeds celstraffen of de doodstraf op homoseksualiteit. Alsook de recente uitspraken van de Qatarese WK voetbal ambassadeur, zijn zaken waartegen we moeten blijven reageren”.

Maarten Truijen krijgt naast de titel ook een toegangsticket voor de Mister Gay Europe en World-verkiezingen, die in de zomer van 2023 zullen plaatsvinden.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven