Hanne Decoutere bekent moeilijke keuze: “ik deed het uit schuldgevoel”

198
Foto: VRT

Hanne Decoutere geeft toe dat ze het niet altijd makkelijk heeft gehad om haar werk te combineren met haar gezinsleven. Vooral na de geboorte van haar tweede kindje had de nieuwslezeres het moeilijk…

“Als ik eerlijk ben, heb ik mezelf vaak achterna gehold”, geeft Hanne Decoutere toe in Het Belang van Limburg. “De combinatie van voltijds werken en het opvoeden van de kinderen heeft veel van mij gevraagd.”

“Ons zoontje heeft in zijn eerste levensjaar geen enkele nacht doorgeslapen, maar ik ben wel meteen na mijn zwangerschapsverlof weer gaan werken.” En dat deed ze om de foute redenen…

“Misschien wel omdat ik dacht dat ik onmisbaar was, maar nu weet ik dat niemand onmisbaar is.” Al speelde er ook iets anders, geeft het nieuwsanker toe in Het Belang van Limburg.

“Ik deed het ook een beetje uit schuldgevoel, omdat ik mijn collega’s niet met nog meer extra diensten wilde opzadelen. Die eerste maanden wist ik niet waar mijn hoofd stond: ‘Is het nu dag of nacht?’ Soms viel ik gewoon in slaap in de make-up”, bekent Hanne Decoutere in het dagblad.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be