Nuria uit Blind Getrouwd emotioneel: “ik praat hier niet graag over”

555
Foto: DPG Media

Nuria Gilizintinova kennen we allemaal sinds ze aan Stijn gekoppeld werd in Blind Getrouwd. Als 13-jarig meisje kwam ze naar België vanuit Kirgizië. Voelt ze zich momenteel vooral Russisch of toch eerder Belgisch?

“Ik heb me altijd noch Russisch noch Belgisch gevoeld”, vertelt Nuria in Story. “Dat heb ik vooral gemerkt toen ik voor mijn zonen kinderliedjes moest zingen. Ik heb Klein, Klein, Kleutertje op een muziekapp moeten ontdekken…”

“Weet je, het is de eerste keer dat ik mezelf blootgeef over mijn migratieachtergrond. Ik praat hier niet graag over, ik word hier echt emotioneel van”, geeft Nuria toe in Story.

“Niet dat ik me schaam, maar ik heb toch schrik om anders bekeken te worden”, geeft Nuria toe. Al wil ze één ding benadrukken…

“Hoewel ik bijna nooit racistische opmerkingen kreeg, ben ik bang voor vooroordelen vanwege mijn andere cultuur. Ik heb me heel goed aangepast aan de Vlaamse maatschappij en heb me nooit een vreemdeling gevoeld, maar niemand is graag anders. Ik voel me nog altijd iemand tussen de twee werelden”, vertelt Nuria uit Blind Getrouwd in Story.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be