Hanne Decoutere kraakt onder stress: “vanbinnen ging ik kapot”

271
Foto: VRT

Hanne Decoutere praat openhartig hoe moeilijk die eerste jaren als nieuwslezeres waren. Op 32-jarige leeftijd voelde ze zich nog een meisje dat kwam proeven van de grote tv-wereld. En dat verliep niet altijd even makkelijk…

In die tien jaar als nieuwsanker heeft ze vooral twee dingen geleerd: “Omgaan met teksten. En het hoofd koel houden wanneer er iets misloopt.” Want daar liep het vroeger wel eens fout…

Het ging dan wel nooit écht fout, maar in haar hoofd had Hanne het dan soms toch moeilijk: ““Ja, maar vanbinnen ging ik dan wel kapot”, geeft Hanne Decoutere toe in Het Belang van Limburg.

“Dat is nu niet meer het geval. Ik laat me niet meer snel uit het lood slaan, om de simpele reden dat ik al bijna alles heb meegemaakt”, blikt Hanne Decoutere terug op tien jaar als nieuwslezeres bij de VRT.

“Met andere woorden: ik voel me heel zeker. En mijn wereldbeeld is breder geworden, ik ben in nóg meer geïnteresseerd dan vroeger”, verduidelijkt Hanne Decoutere in HBVL waarom die onzekerheid overwonnen is.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be