Bekend Vlaanderen stuurt kat naar begrafenis Ignace Crombé

1621
Foto: Photo News

Ignace Crombé was nog maar net overleden of half bekend Vlaanderen sprak op de sociale media vol lof over de ondernemer. De overleden zakenman had dan ook een overrompeling verwacht op de door hem georganiseerde uitvaart in Deerlijk.

Cynthia Reekmans, that’s it. Voor de rest geen bekend volk op de begrafenis van Ignace Crombé. Ook niet trouwens de artiesten die door hem de afgelopen jaren geboekt waren.

Er waren zeker en vast artiesten die zaterdag iets te doen hadden, maar de meesten zaten wellicht gewoon thuis. De fles die sommigen na zijn dood toegestuurd kregen – ja, Ignace had nog een afscheidscadeau voor heel wat van zijn ‘vrienden’ – hebben de meesten wel in ontvangst genomen.

Waar waren de anderen Miss Belgian Beauty-winnaars en of finalisten? Waar waren de Vlaamse artiesten? En waar was zijn dochter Stephanie? Dat zij er niet was, dat begrijpen wij volledig. Wat heeft hij zijn dochter en ex-vrouw niet allemaal aangedaan? En dan hebben we het niet over Trisha, maar wel over Myriam. Al heeft Trisha het ook niet makkelijk gehad met Ignace. Herinnert u zich de oorlog nog die er in de populaire media werd gevoerd?

Wie er wél in Deerlijk waren? Heel wat familie, vrienden, dorpsgenoten en bidprentjesjagers. Iemand van de ‘pers’ was er om zijn eigen kaartje af te geven, dook nadien het plaatselijke café in om tegen dat de bidprentjes werden uitgedeeld terug naar de kerk te gaan.

Ignace Crombé was géén heilige mens. We laten dat potje over wat men nu als #MeToo omschrijft maar dicht, daarover is er al veel geschreven. Sommigen omschreven hem afgelopen week zelfs als een narcist. Wie heeft er een standbeeld van zichzelf in zijn tuin staan? Jawel, Ignace Crombé. Hij was wellicht de enige die er veel plezier aan beleefd heeft.

Wij vinden het héél erg dat Ignace overleden is en dat hij de afgelopen maanden héél veel pijn gehad heeft. Maar echt treuren, dat is teveel gevraagd. En toch wensen wij de familie van Ignace héél veel sterkte in deze moeilijke tijden, zij kunnen er niet aan doen dat de band tussen Ignace en ons verre van goed was.

Rust zacht, Ignace.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be