Hanne Decoutere: “de tranen rolden over mijn wangen”

380
Foto: VRT

Hanne Decoutere kennen we allemaal als nieuwsanker van Het Journaal, maar de 42-jarige nieuwslezeres heeft ook enorm veel ontzag voor de opofferingen van sporters. Eén herinnering blijft haar bij…

“Weet je, ik vind dat ze kinderen op school naast wiskunde en Nederlands ook zouden moeten onderwijzen in focus, doorzettingsvermogen en veerkracht. Dáármee kom je er in het leven”, vertelt Hanne Decoutere in Humo.

“Daarom heb ik altijd een enorm ontzag gehad voor topsporters. Omdat zij vaak worden geveld door blessures – zelf heb ik er tijdens ‘Hanne danst’ een heel zware gehad aan mijn meniscus – maar tóch keer op keer terugkeren, vechten, boven zichzelf uitstijgen.” Eén beeld zal Hanne altijd bijblijven..

“Als ik de nieuwsbeelden zie van de triomfen van Wout van Aert – niet zo heel lang geleden had-ie nog zó’n gat in zijn dijbeen – dan rollen de tranen over mijn wangen”, geeft Hanne Decoutere toe in Humo. “Dat zijn helden.” En daar wil het nieuwsanker nog één ding aan toevoegen…

“Zij tonen wat een mens kan – want eigenlijk kunnen wij dat allemaal”, benadrukt Hanne Decoutere. Dankzij focus, doorzettingsvermogen en veerkracht, aldus het nieuwsanker in Humo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be