Bart De Wever maakt zich zorgen: “dat is een dodelijke cocktail”

0
Bart De Wever maakt zich zorgen: “dat is een dodelijke cocktail”
Foto: VRT

Bart De Wever genoot vroeger graag van een Leffe, maar sinds tien jaar heeft hij de alcohol afgezworen. De politicus geeft toe dat er in het parlement veel alcoholmisbruik is…

“Daar zeg ik liever niets over. Waardoor u weet dat het antwoord ja is. Maar het is zo: alcohol is altijd aanwezig in de politiek. Het is een risicoberoep voor wie verslavingsgevoelig is”, onthult Bart De Wever in Humo.

“De stress, de werkdruk, de onophoudelijke stroom drankjes die je overal worden aangeboden: een dodelijke – welja – cocktail”, aldus de burgemeester van Antwerpen. Al merkt de NVA-politicus dat de situatie verbetert…

“Nu gaat het er alsmaar soberder aan toe, maar in mijn eerste onderhandelingen heb ik weleens moeten vaststellen: ‘Collega, u bent dronken.’ Zéér vervelend vond ik dat”, aldus Bart De Wever in Humo.

“Maar als ik nog maar de helft moet geloven van de verhalen van de generatie vóór mij…” En Bart De Wever beseft wat een gevaar alcohol is: “Alcohol is een bijzonder harde drug. De remissiecijfers zijn verschríkkelijk. Ik ken niemand die verslaafd is geweest aan alcohol en er écht is doorgekomen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven