Stan Van Samang over rol in Wittekerke: “daarvoor doen we het toch niet?”

0
Stan Van Samang over rol in Wittekerke: “daarvoor doen we het toch niet?”
Foto: VTM

Het is ondertussen al vele jaren geleden dat we Stan Van Samang leerden kennen als Kevin in ‘Wittekerke’. Dankzij het programma kon hij op een deelname aan ‘Steracteur Sterartiest’ rekenen en werd daarmee ook zijn zangcarrière gelanceerd. In Het Nieuwsblad blikt hij terug op zijn tijd bij ‘Wittekerke’.

“Toen ik een rol kreeg in ‘Wittekerke’, kreeg ik de reactie: ‘een soap op televisie, daarvoor doen we het toch niet?’ Maar ik zei toen al: ‘Jawel, ik heb nooit gedacht in termen van ‘hogere’ of ‘lagere cultuur’. Ik wil mijn brood verdienen met iets wat ik graag doe. Ik zeg het soms zo: we zijn allemaal loodgieters. De ene plaatst gouden buizen in een kasteel, de ander een boiler in een caravan, maar het is dezelfde stiel.”

Voor Stan maakt het niet uit waarin hij meespeelt, zolang hij het maar graag doet. Maar toch bulkt de zanger en acteur van de ambities. “Ik ben enorm gretig. Ik wil altijd meer. Ik heb zes keer in het Sportpaleis gespeeld. Dat is fantastisch, maar als ik sterf, wil ik daar honderd keer gestaan hebben. Ik maak ook geen geheim van mijn ambitie om elders door te breken. De sleutel daartoe is niet te berusten. Ik heb me dat keihard voorgenomen “

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven