Janine Bischops koos voor acteren: “We hebben de hele nacht ruzie gemaakt”

0
Janine Bischops koos voor acteren: “We hebben de hele nacht ruzie gemaakt”
Foto: VTM

De stap zetten om acteur of actrice te worden, het is niet een stap die je zomaar zet. Je mag het dan nog zo graag willen, heel vaak verzetten ouders zich nog eens tegen de keuze van hun zoon of dochter. Ook de ouders van Janine Bischops hadden een andere toekomst voor ogen voor hun dochter.

“Ze wouden dat ik steno-dactylo werd, want da’s de toekomst. Ik ging werken bij een notaris maar droomde van het theater en volgde avondschool toneel. Toen ik met een vriendje naar een auditie in de Brusselse KVS ging, wilden ze niet hem maar wel mij engageren. Een hele nacht hebben mijn ouders en ik ruziegemaakt. Ik vond hun verzet verschrikkelijk en huilde tranen met tuiten. Maar ik hield het been stijf”, vertelt Janine in Dag Allemaal.

En dat hield Janine lang vol. Tot haar vader op een dag iets belangrijks zei. “Ik moet seffens gaan werken. Het is nu zo, ze gaat naar het theater. Ma vond acteurs hoeren en heeft een jaar lang geweigerd naar een voorstelling te komen. Mijn pa kwam wel, en hij was zo fier. Uiteindelijk heb ik mijn moeder met een leugentje toch naar de KVS gekregen en ze werd even trots als mijn pa.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven