Familie-acteur over fysiek geweld op de set: “ik was er bijna ziek van”

0
Familie-acteur over fysiek geweld op de set: “ik was er bijna ziek van”
Foto: VTM

Jeroen Van Dyck komt in Primo terug op de heftige scènes die hij als psychopaat Tony moest spelen in Familie. “Een psychopaat spelen gaat niet in je koude kleren zitten”, klinkt het eerlijk bij de acteur in het weekblad.

“Tony is een smeerlap en in zijn huid kruipen is niet evident”, geeft Jeroen Van Dyck in Primo. “Voor de scènes op de beruchte zolderkamer een jaar geleden moest ik Margot vastbinden. Maar bijvoorbeeld ook roepen en tieren en fysiek geweld gebruiken. Er waren opnamedagen bij met zo veel negatieve energie dat ik er ’s avonds bijna letterlijk ziek van was.”

Ook tegenspeelster Margot Hallemans beleefde een moeilijke periode: “Ik wou zo zorgend mogelijk zijn voor mijn medespeelster. Want ook bij Margot zelf zijn er tussen twee scènes door heel wat traantjes gevloeid op momenten dat het niet nodig was”, geeft de Familie-acteur toe in Primo.

“Zelfs met jaren ervaring op de teller blijft het niet evident om de slechterik te spelen. Maar goed, als acteur ben je doorgaans ook niet vies van een beetje uitdaging”, aldus Jeroen Van Dyck in Primo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven