Blind Getrouwd-kandidaat heeft boodschap voor makers van Thuis: “niet de eerste keer”

0
Blind Getrouwd-kandidaat heeft boodschap voor makers van Thuis: “niet de eerste keer”
Foto: DPG Media

Christophe Ramont zorgde samen met Nick Laenen voor het eerste homohuwelijk in Blind Getrouwd. De reacties op hun deelname waren overwegend positief, maar toch is er in onze maatschappij nog veel gaybashing…

“We moeten eerlijk zijn: de gevallen die in de pers komen, zijn maar het topje van de ijsberg”, getuigt Christophe Ramont in TV Familie. Uit vrees voor represailles of om niet geloofd te worden, doen veel slachtoffers geen aangifte, aldus de 40-jarige Christophe. Dat er in Thuis momenteel een verhaallijn loopt over het thema noemt de Blind Getrouwd-deelnemer ‘geweldig’.

“Thuis verzet hiermee bakens”, klinkt het vol bewondering bij Christophe Ramont in TV Familie. “Alleen maar door erover te praten, kunnen we dit probleem uiteindelijk de wereld uit helpen. En dat praten begint vaak in huiselijke kring.”

Daarom is het zo goed dat thema’s als homofobie en gaybashing aangekaart worden in een familieserie als Thuis. “En die tv-makers zijn hiermee niet aan hun proefstuk toe. Denk maar aan de sensibilisatie rond transgenders, met de intrede van Kaat. Heel sterk dat een soap zo’n maatschappelijke rol op zich neemt”, strooit Christophe Ramont met complimentjes naar de Thuis-ploeg in TV Familie.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven