Josje Huisman over muziekcarrière: “toen had ik echt schijt aan alles en iedereen”

0
Josje Huisman over muziekcarrière: “toen had ik echt schijt aan alles en iedereen”
Foto: PhotoNews

Josje Huisman blikt op Instagram terug op haar muziekcarrière. De voormalige K3-zangeres heeft nog steeds geen spijt van haar avontuur bij K3. “Voor alles is een tijd”, aldus Josje. Maar haar solocarrière kwam nooit volledig van de grond. Heeft ze daar foute keuzes gemaakt?

“Nadat ik uit een duidelijk format kwam, wilde ik  alles helemaal op mijn manier doen. Ik had een heel album klaar met nummers die veel gingen over o.a. mijn zoektocht naar eigenheid en vrije muzikale expressie. Een sound m.i. helemaal anders, en ook nog eens Nederlandstalig (was toen nog niet zo mainstream als nu) Ik had grootse dromen en enorm veel plezier in het maken ervan. Toch was er iets in mij dat soms niet helemaal erin durfde te gaan staan”, schrijft Josje Huisman op Instagram.

“Ik denk  o.a. bang om de verkeerde keuze te maken (daar ging ook veel van de muziek over!). Iedereen om je heen doet op zo’n moment ook alsof elke keuze die je gaat maken je teloorgang of je succes zal zijn. Is mssn ook wel deels zo, maar het deed me twijfelen. Het deed me van mij koers afwijken”, geeft de voormalige blonde van K3 toe. “Ik geloofde soms meer in zelfbenoemde “eksperts”.” Terwijl ze misschien meer haar eigen hart en gevoel had moeten volgen?

“De keren dat ik echt schijt aan alles en iedereen had, was toen ik tegen alle plannen in plotsklaps “Wat doe je nou” uitbracht. En toen… was niemand er echt klaar voor ofzo…” durft Josje grif toegeven. Al blijft ze dat zelf nog steeds een topplaat vinden.

“Ik merk dat het me raakt als ik het over mijn muziek heb, of als ik denk aan hoe ik het had kunnen zijn…” geeft Josje toe op Instagram. “Niet dat ik er nog over pieker, dat heb ik lang genoeg  gedaan.”

Of ze ooit nog terugkeert op een podium is onduidelijk, al kriebelt het soms wel: “Ergens mis ik het, anderzijds weet ik dat ik nu niet alles op alles ga zetten voor een muziekcarrière, want ik focus me momenteel op andere dingen”, verduidelijkt Josje die momenteel vooral creatief bezig is met hoeden maken. Al durft Josje Huisman ondertussen wel één ding toegeven…

“Ondertussen weet ik òòk dat zingen en muziek altijd een deel van mij is. Of ik nu onder de douche zing of tijdens het hoeden maken. Het is gewoon nu even niet voor iedereen.” Maar zoontje Kamari zal ongetwijfeld een héél grote fan zijn als zijn mama thuis zingt.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven