VTM-weerman Frank Duboccage over vaderschap: “dat heb ik altijd geweigerd”

0
VTM-weerman Frank Duboccage over vaderschap: “dat heb ik altijd geweigerd”
Foto: DPG Media

Weerman Frank Duboccage heeft een prachtige job, wordt volgend jaar 50 en heeft twee schatten van dochters van 12 jaar oud. De tijd vliegt volgens Frank en zijn dochters groeien snel op. Toch zal Frank er steeds over waken dat hij als vader aanwezig is, bij het opgroeien en ontwikkelen van zijn dochters.

“Als ik zou willen, zou ik elke avond van huis kunnen zijn door als weerman lezingen te geven. Dat heb ik altijd geweigerd, omdat ik mijn kinderen wilde zien opgroeien. Dat ze van kleine mensjes uitgegroeid zijn tot semivolwassenen vind ik de max. Het is heerlijk om te zien hoe ze bijvoorbeeld hun plan trekken en zelf de trein naar school nemen”, glimlacht hij in Primo.

Opgroeiende dochters, betekent ook als vader dat je je dochters tijdig moet kunnen loslaten. En dat weet Frank maar al te goed. “Uiteraard waarschuw ik mijn dochters iets te vaak voor bepaalde gevaren. Ik krijg dan het verwijt dat ‘papa aan het zagen is’. Ik wil Sara en Maia ook niet opvoegen om een glazen stolp. Daarom heb ik heb op jonge leeftijd al veel verantwoordelijkheid ‘gedelegeerd.’”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven