Kijkers zappen massaal weg bij omstreden programma Dina Tersago

0
Kijkers zappen massaal weg bij omstreden programma Dina Tersago
Foto: VTM

Er is al veel gezegd en geschreven over ‘Ik wil een kind’, de oproepaflevering die maandag op VTM werd uitgezonden.

Maandagavond probeerde Dina Tersago in ‘Ik Wil Een Kind’ het taboe rond bewust co-ouderschap te doorbreken. Bij deze niet-traditionele gezinsvorm spreken twee of meer mensen af om samen een kind op de wereld te zetten en op te voeden. Zonder romantische relatie, maar met een verbintenis voor het leven: een gedeelde liefde voor het kind. In de oproepaflevering zet Dina het thema op de kaart en gaat ze op zoek naar geschikte wensouders. 

Naast het traditionele mama-papa-kindgezin bestaat er vandaag een hele waaier aan nieuwe gezinsvormen. Eenoudergezinnen, regenbooggezinnen, pleeggezinnen, adoptiegezinnen en gezinnen die door de jaren heen veranderd zijn. Dina verzamelt al deze gezinnen en polst naar het effect op hun leven en geluk. Daarnaast komen in de aflevering ook mensen aan het woord die hun kinderwens nooit in vervulling zagen gaan.

Nog voordat het programma op antenne ging, waren er al heel wat vooroordelen. Dat dit programma niets voor de VTM-kijkers is, is nu wel duidelijk: amper 256.000 kijkers terwijl ‘Familie’ nog 559.000 kijkers had. Met andere woorden: 300.000 mensen zapten weg voor het programma van Dina Tersago.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven