Jill Peeters: ‘krijg foto’s van mannen hun worsten op de bbq’

0
Jill Peeters: ‘krijg foto’s van mannen hun worsten op de bbq’
Foto: DPG Media

Jill Peeters, gewezen weervrouw van VTM pleit voor een gezond en optimaal klimaat. Zo probeert ze iedereen tips te geven over hoe we het best voor ons klimaat kunnen zorgen. Een van de tips gaf ze in een item op het VTM-Nieuws. “We kunnen overwegen om zuivel, vis en vlees als delicatesse te zien. En bovendien kan het ook heel erg helpen om de producten meteen bij de producent te kopen. Dan pas zien we hoeveel werk en zorg er in zo’n kwalitatief product is gestoken.”, vertelde ze.

Maar heel wat mensen hebben hier hun twijfels rond. En vrezen dat de producten dan vooral producten worden voor mensen die het kunnen betalen. En daarvoor geeft Jill graag een verklaring in De Morgen. “Daarom hebben we een overheid en een Boerenbond nodig die er op een slimme manier voor zorgen dat die producten voor iedereen toegankelijk zijn. Subsidiestromen heroriënteren is niet mijn expertise, maar het lijkt me zeker niet onmogelijk. En willen we echt een toekomst voor onze bodem en landbouwers, dan kunnen we niet anders dan ook het landbouwsysteem zelf omgooien.”

Hoewel Jill alle tips en opmerkingen met de beste bedoelingen geeft, wordt dat niet altijd in dank afgenomen. Zo krijgt Jill vaak foto’s toegestuurd van mannen met hun worsten op de barbecue. “Ik denk dat ze willen zeggen: ‘Eat this, veganistische slet’. Maar ergens begrijp ik die houding wel”, aldus Jill.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven